Wednesday, May 2, 2007

Vart tog folkrörelse Centern vägen?

Av en händelse hittade jag Kungsholmstidningen idag på tunnelbanan. Ni vet, en av de där gratis tidningarna som man får hem i brevlådan någon gång då och då.

I det här numret fanns ett helt uppslag om hur den lokala sosse-föreningen arrangerade valborgsfirandet i Rålis. På uppslaget poserade den upprörda ”tonårsföräldern” Lotta Nordfeldt som ansåg att sossarna våldtog(!) parken med sin närvaro. Vad som inte nämnde var dock att samma Lotta också är aktiv Centerpartist och knappast någon representant för Kungsholmens tonårsföräldrar. Nu kan man naturligtvis knappast förvänta sig någon politisk hederlighet från den nya Timbro Centern men man tycker ju att journalisten åtminstone borde ta sig tid att googla sina källor innan publiceringen.

Jag vill minnas att också Centern en gång för länge sedan var en folkrörelse och säkerligen arrangerade diverse tillställningar land och rike runt. Säkerligen också ett och annat valborgsfirande.

Själv vill jag ge en eloge till Sossarna på Kungsholmen som offrade sin kväll för att fixa och dona med allt som behövdes fixas och donas med för att arrangemanget skulle gå av stapeln. Det är alltid bra och alltid viktigt att vi tar oss tid att genomföra sådana arrangemang. Det är ett sätt att minska avståndet mellan de politiskt aktiva och resten av medborgarna som är guld värt.

3 comments:

Mattias Sääksjärvi said...

Med tanke på alla problem med obevakade valborgsfiranden o risker för faktiska våldtäkter av unga tjejer så blir man förbannad av bara det faktum att hon refererade (s) med något sånt. Jävla fascist... (eller nåt).
Centern har inget existensberättigande i Stockholm. Och bönderna ute i landet har knappast samma syn på världen som de på kungsholmen.

Anonymous said...

Dagens centerparti är ett skämt.

Anonymous said...

Tack för uppmuntran. Det var ganska kallt att stå där och sälja lotter.