Thursday, February 28, 2008

Det är "omöjligt" att förändra världen ; därför borde vi försöka än mera!

Ja, det ser mörkt ut. De politiska partierna trängs i mitten och erbjuder liknande svar på komplexa frågor. Jag tror inte att jag kan förändra världen, men ändå är jag ganska aktiv politiskt! Hur hänger detta ihop?

Det hör ihop med att jag verkligen vill tro att man kan förändra. Det verkar skumt om mänskligheten skulle acceptera att människor mår dåligt i ett rikare och rikare samhälle.

Sedan så blir alla handlingar viktiga - om man tror att det är så trögt att förändra. Eftersom att jag verkligen inser hur svårt det är att förändra, så blir varje handling radikal. Varje handling blir ett sätt att säga " NEJ , jag kommer inte acceptera apatin. Jag vägrar"

Det behövs mer politik i dagens värld inte mindre. Man rör om i världen och inser att ingeting förändras och allt förändras, som ett franskt ordspråk lyder.

Just det: Ingenting förändras, allt förändras..

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

7 comments:

Daniel said...

Jag håller med dig här, Johan.

Men motsäger du inte dig själv här?

Om du är missnöjd med trängseln i mitten - varför inte välkomna vänsterpartiet i samarbetet? De intar ju i många frågor den naturliga åsikt vi socialdemokrater borde stå för.

Anton Andersson said...

Håller med föregående talare

Anonymous said...

Det är rent partistrategiskt.... :) Jag är för ett vänsterparti som är starkt och som visar på de brister som SAP har, men det håller inte för ett djupare sammarbete om man vill locka marginalväljare.

Jag tänker till exempel på min pappa och mamma som är typiska mittenväljare. De acceptera mijöpartiet men inte vänsterpartiet.

Johan Nyström

Anton Andersson said...

Tyvärr tor jag att du är rätt där. "parti strategist" tänkande tror jag dock ibland kan bli politikens död. I trianguleringens tidsålder känns det som att alla partier som ägnar sig åt detta i längden är förlorare.
Jag hoppas på en S-V-MP regering.

Daniel said...
This comment has been removed by the author.
Daniel said...

I Danmark har Hellen Thorning Smith triangulerat socialdemokratin till döds. 2001 gjorde danska (s) ett rekorddåligt valresultat, 29 %. Sedan dess har man köpt allt: högerregeringens arbetsmarknadspolitik, skattepolitik, asylpolitik, EU-politik, utrikespolitik och socialpolitik.

För det fick man 2005 det sämsta resultatet dittills, 25,8 % - och 2007 ett ännu sämre resultat, 25,5 %.

I valkampen -07 sade man "hit men inte längre - sänk inte skatten mer". Bara tre månader senare har man givit upp motståndet. Resultatet har inte heller denna gång låtit vänta på sig - i den senaste opinionsmätningen fick (s) 21 %. Socialistiska Folkepartiet (vänsterpartiet) fick 19 %!

Slutsats:
1)För nordiska socialdemokrater är triangulering strangulering.

2)Låt inte detta ske med SAP.

Anton Andersson said...

Bra skrivet.
Ska skriva ett inlägg om detta.