Thursday, May 22, 2008

Riksdagen går bananas

Artikel i Dn berättar " Majoriteten av Sveriges landsting har redan beslutat sig för att inte följa den här lagen som undantar de papperslösa. Riksdagen har tydligen inte auktoritet i frågan eller har fattat ett beslut som strider mot vad människor i vården anser vara rätt och riktigt...
Vi har fått veta från Läkarförbundet, Vårdförbundet och från en mängd enskilda läkare att den är helt oförenlig med deras etik. Det enda som gäller för en läkare är medicinska kriterier, inte personens status eller vad en minister eller till och med en riksdag har för synpunkter."


Helt rätt! Läkaretiken går över politiska beslut ( själva poängen med läkaretiken är att de svär att alltid göra sitt bästa för patientens hälsa) . När riksdagen går bananas är det bra att ialla fall landstingen har vett.

Jag blir dock lite arg på S riksdagsledamöter, har de ingen fri vilja eller tycker verkligen alla sosse politiker att riksdagens beslut är rätt? Skulle inte tro det!

Gud, vilka fegisar det finns.

Partipiskan viner...

------------------

Ordf. i Läkarförbundet Bågenholm vid en manifestation i Göteborg

"
Läkare ska självklart alltid se till varje patients bästa. Det vill säga att ge vård utifrån medicinska behov. Men svenska lagar och regler vill få oss till någonting annat. Till att särbehandla några av samhällets mest utsatta människor. Denna kränkning strider mot läkarnas fundamentala yrkesetik."

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

No comments: