Wednesday, May 7, 2008

Vänsterpartiet på rätt linje

Vänsterpartiet verkar vara på rätt linje i en artikel på DN debatt.
Svenska kollektiv avtal måste värnas. Sverige bör använda sin vetorätt till att förhandla fram ett undantag. Inte för att jag tycker att undantag är långsiktigt bra lösningar. Tvärt om tycker jag att en reformering av hela EU systmet behövs så att arbetaresrättigheter ställs framför rättighterna om fri-rörlighet.
På vägen kan dock detta vara ett bra förslag för att väcka opinion bland arbetare i alla EU länder.


Andra om artikeln.
Daniel från LSSK,

4 comments:

Anonymous said...

Dom försöker ju krossa allmännyttiga företag etc (offentliga) för att försvaga och splittra (skingra). Kd-packet tex Odells vårdföretag (han tjänar ju pengar på andras kunskaper, jobb och slit). Juridik däri= vem anställs (för målet/företaget el neoptism, "knulla i röven" etc)
Vi har kunskaperna etc kan vi bara införa det.

Socialiseringslagar

Anton Andersson said...

Tror inte jag förstod riktigt vad du menade. Men socialiseringslagar låter bra, men med förnuft!

Anonymous said...

Det här är ett av många problem med EU som är anmärkningsvärda. Den inre marknaden skall prioriteras över allt annat. Sverige kan inte vara så tafatt i sin inställning att man riskerar att haverera en av grunderna i vår ideologi. Borgarna bryr sig nog inte, men jag tycker att det är en ganska slapp inställning från flera av våra egna representanter och från vissa håll inom facket.

Anton Andersson said...

Bra sagt. Här behövs verkligen rättning. Som någon sa. Varför släpper vi vår ideologi bara för att politiken hamnar på EU nivån?