Friday, June 20, 2008

Den enda riksdagsledamoten som röstade nej

Camilla Lindberg Fp säger så här i SVD om varför hon röstade nej :
" Varför röstade du nej?

– Jag tror inte den här lagen kommer bidra till att vi fångar några terrorister. Och eftersom jag inte tror det så kändes det naturligt att rösta nej."

En mycket logisk slutsats. Om man skall öka säkerheten i Sverige skall man ge SÄPO mer pengar, vilket också regeringen gjort. Det intressanta i det hela är också att terroristrisken mot Sverige anses mycket låg.

Historikern Peter Englund har sagt i en DN intervju för inte så länge sedan, att han får känslan av att man vill inrätta den nya FRA lagen just bara för att man kan. Samt att proportionerna emot lagen inte tagits i bejaktande. Det är ryssen man är rädd för enligt Englund. Det är som det brukar vara , alltså..

5 comments:

Mats said...

Den ENDA riksdagsledamoten som röstade nej? De var 138 stycken som röstade mot detta förslaget.

Daniel said...

Ja, rubruken är kanske litet olycklig, Johan. Camilla Lindberg var den enda borgerliga riksdagsledamoten som röstade mot förslaget. Birgitta Olsson, även hon folkpartist, lade ned sin röst.

Socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet röstade, som du vet, nej.

Anton Andersson said...

ja den enda borgerliga ska det ju vara. Lite typsikt att media kört samma vinkel som Johan. Kan i och för sig förstå dem. Det mesta nmärkningsvära är ju att det är "libberaler" som röstar igenom den här lagen.

biodlarn said...

Ja för hade sossarna röstat fram det så hade det varit väntat. Nu är det våra liberaler då blir det hyckleri.

Catti Ullström said...

Jag tror inte man är rädd för ryssen. Om det nu handlar om yttre hot är det nog snarast "terroristerna" men jag tror man är mer rädd för sina egna medborgare (dessutom hjälper inte den här lagen för utlänska krafter iom att deras datatrafik knappast passerar svensk kabel...). Sorgligt men sant.