Wednesday, June 4, 2008

Springnota för Federly och visar Obama och SSU Umeå vägen?

Många bloggar skriver om Federleys misslyckade företagande.
Jag har inte mycket att tilläga utom att uppmärksama andra bloggare och ledarsidor. Katrin Kelios skriver på dagens arena:
"Ekot rapporterade igår att det blir skattebetalarna och andra företagare som får stå för de största kostnaderna sedan den centerpartistiske riksdagPublicera inläggsledamoten Fredrick Federleys salladsbar gick i konkurs förra sommaren. Andra företag kommer att gå miste om runt 250 000 kronor och skattebetalarna får betala 65 000 kronor i lönegaranti till dem som förlorade jobbet samt obetalda skatter."
Andra: Daniel, Kranz, Löwdin, Pettersson,


Jag noterar också att SSU Umeå fått Umeå arbetarekommun att ta ett uttalande som säger at
"Umeå arbetarekommun kräver att den socialdemokratiska riksdagsgruppen röstar emot fördraget om inte den svenska modellen kan garanteras.” Läs uttalandet i sin helhet på deras blogg. Visar SSU Umeå vägen för studentförbundet och övriga arbetarrörelsen?


Nyligen (svd) såg jag också att Obama utropat sig till segrare i det amerikanska presidentvalet. Min åsikt är att han är en engagerande sympatisk person men att jag tycker att han är allt för mittenmesig. Där John Edwards pratade om två amerika (klasskamp) pratar Obama om att ena USA vilket jag tycker låter som ett lite tristare budskap. Samtidigt lite folkhem om man vill ge en snäll tolkning. Kommer Obama visa vägen mot ett mer rättvist och humant USA? Man kan i alla fall, som alltid, konsatatera att han är bättre än republikanernas kandidat Mccain.


Övrigt,
Cattis åsikt om vi ska vänta på lavlutredningen

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

3 comments:

SSU Umeå said...

Hell yeah, vi visar vägen!

Jag vill inte förminska vår egen fantastiskhet, men uttalandet härstammar från Skånes S-distrikt från början. Vi hängde på.

Däremot kan ni alla se det som en uppmaning! Ligg på era partiföreträdare ordentligt. Ge dem inte en lugn stund! Förr eller senare kommer radikala förslag igenom, det handlar bara om tålmodighet.

Ser man samtidigt till att bombardera sina repskap eller medlemsmöten med radikala motioner kommer man att väcka liv i gråsossarna som minns de dagarna när partiet ville arbetarklassen väl.

Röda hälsningar från partikamraterna i Umeå/Peter Burström, ordförande SSU Umeå

Anonymous said...

Låt oss lyssna på vad Mona Sahlin har att säga:

“Man ska kunna gå i konkurs utan att vara helt körd. Man ska kunna komma igen och komma igen.”

http://di.se/Nyheter/?page=/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=20084\14\279300§ionid=Ettan&fsredir=1

Om Federley i framtiden går i konkurs igen och du vill att han och hans anställda skall få ÄNNU MERA PENGAR, då skall du rösta på Mona Sahlin. Mona Sahlin vill att man skall kunna gå i konkurs om och om och om igen, med dina och mina pengar. Fantastiskt!

Anton Andersson said...

Ja det är vad vi vill.
Men det beror på att vår människosyn säger att de flesta INTE är som fredrik som startar företag som en skojgrej utan att de flesta är seriösa.