Monday, October 13, 2008

Oppositionen starkast i debatten


Tycker att oppositionen var starkast långt in i gårdagens debatt.
Är ämnet kom på krisen och a-kassan agerade oppositionen med stort självförtroende när de attackerade regeringen på punkten om a-kassan och skatterna. Sahlin påpekade att en halv miljon lämnat A-kassan. Dock tycker jag att regeringen svarade ganska bra på krisfrågorna så den första roden var rätt jämn.

Man skulle kunna tro att skattefrågan skulle tas hem av högern men
Mona Sahlins:
"vad hjälper det de som blir varslade att de som har jobbet kvar får en skattesänkning" tycker jag är klockrent. Denna debatt visar, vilket både Sahlin och Ohly sa, att vi inte bör vara rädda för att diskutera skatter. Problemet är trovärdigheten i vänsterpolitiken där vissa (Wetterstrand) accepterat nästan allt av regeringens skattesänkningar medans andra (Shalin) accepterat stora delar.

När det kom till sjukvården tycker jag att oppositionen var allt för fega. Kritiken av regeringens fruktansvärda privatiseringar och orättvisor inom sjukvårsområdet blev allt för tunn och framförallt verkarde vänstern inte ha någon egen sjukvårdspolitik.
När man diskuterade samarbetet inom vänstern blev det riktigt pinsamt. Skärpning! Vi kan inte förlora val för att ni inte kan komma överens.

Det som klarade sig allra bäst tycker jag var SVT:s debattledare Anna Hedenmo. Jag hoppas att hon även leder resterade debatter som svt skall sända fram till valen 2009 och 2010.

__________-


Lena Melin på Aftonbladet gör ungefär samma analys som jag.

Brors gör som vanligt en genomborgerlig analys där han kallar oppositionens politik för "höjda bidrag"
SVD om debatten.

Socialdemokratenra websände en egen för och eftersnacksprogram. Se första delen här och andra delen här.

Andra bloggar om: , , , , ,

1 comment:

Anonymous said...

Alltså, det här med välproducerade webb-sända program från partisammankomster kan bli riktigt bra. Sundström och Juholt gjorde ett fint jobb, när lärde de sig att vara programledare? :) Lite tekniska förbättringar, men sen kan det här nog bli ett riktigt bra sätt för oss att kommunicera på. Ska bli intressant med Håkan Juholt som partisekreterare! //Alex