Wednesday, November 5, 2008

Barbro Hedvall på S-studenters valvaka

Nu är det dags för Barbro Hedvall från Dagens Nyheter att kommentera inför nattens val. Kajsa Borgnäs inledde med att konstatera att det politiska livet i USA och det politiska livet i Sverige skiljer sig en hel del från varandra. Hur påverkas vi av det politiska klimatet i USA, är det något som sprider sig till oss?

Personfixeringen i USA är en helt annan än den vi ser i Sverige och Europa konstaterar Hedvall. Och visst ser vi att den sprider sig, men kanske mindre till Skandinavien än till övriga Europa. Trots att också svenska politiker tar med sig allt mer "tillbehör" in i sin politiska roll är vi än så länge förskonade från artiklar om våra politikers fastrar och mormödrar.

Det talas vidare om kvinnornas roll i valkampanjen som gått. Hedvall erkände att hon hellre sett Clinton än Obama, och tror inte att hon kommer att få uppleva den dag då USA får en kvinna som president. När Borgnäs frågade om Palins chanser fick hon svaret att Palin kommer att vara världens mest bortglömda kvinna i övermorgon. Detta genererade glada applåder.

Hedvall tippar att Obama vinner med 54,7. Vi får se.

För den som vill höra mer från Hedvall kommer hon snart att dyka upp på valvakan i Kanal 5. Men vi var först.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Fler bloggar från S-studenters valvaka: Björn Holgersson, Fredrik Jansson

No comments: