Tuesday, November 11, 2008

Den enes bröd är den andres död...

ja det är i alla fall ett sätt att sammanfatta det amerikanska presidentvalet. För medan världen "firar" seger för Obama svängde glädjens pelare åt andra håller för Kaliforniens HBT befolkning som dagen efter valresultatet fick besked om att den sk. proposition 8 gått i antigay rörelsens favör. Det innebar att den konstitutionella rätt till giftemål som HBT personer haft i delstaten nu stryps genom enkel majoritet i folkomröstning. Så enkelt kan minoriteters rättigheter dödas i den amerikanska demokratin.

Det kanske lär oss två saker;
Att Amerika visserligen idag kan tolerera en svart manlig president men knappast någon som försöker bryta loss mot den traditionella kristna statsmoralen.

Och kanske också att vi aldrig kommer säkra minoriteters rättigheter genom folkomröstningar.

Personligen tycker jag det får vara slut med revirpissandet i sveriges riksdag och dags att klubba igenom den förbannade äktenskapslagen. Jag skiter i vem som får äran att göra det som borde vara det mest självklara som finns, att stötta folk som älskar istället för hatar.

Vem vet, kanske Hägglund då till slut friar till Schwarzenegger o tar hela kristdemokratin o valfärdar till Kalifornien... Det är ändå långt kvar för "social justice" i det landet.

No comments: