Wednesday, November 5, 2008

Hemlig gäst på valvakan: Mona Sahlin!

Alldeles nyss dök Mona Sahlin upp. En gäst som var hemlig även för arrangörerna. En småförvånad Kajsa Borgnäs presenterade just partiledaren som ju alldeles nyss satt hos Fredrik och Filip i Kanal 5.I samtalet mellan Kajsa och Mona fokuserade de på skillnader och likheter mellan det svenska och det amerikanska systemen, på vad vi kan lära och på vad vi inte ska lära av. Det talas mycket om amerikanska politikers retoriska förmåga. Men som Mona konstaterade skulle det inte riktigt fungera att använda de retoriska grepp som fungerar så väl i USA här i Sverige. Däremot bör vi lära oss av den förmåga kanske framförallt Obama haft och har att entusiasmera.Vi tackar Mona för besöket. Det var ett riktigt roligt oväntat besök.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Ps. Jag är ledsen att bilderna är av så dålig kvalitet. Mobilkamera.

1 comment:

Daniel said...

Hej, kamrater!

En halsning till er alla hemma i Sverige oversandes harmed fran Seattle i Washington state i USA.

Har har jag befunnit mig sedan den 25 oktober och bland anant foljt valkampanjens sista tva skalvande veckor. Vi har besokt Obamakampanjens hogkvarter i omradet och sjalva dragit ett par stran till stacken dar. Forvisso ar det i prinicp garanterat att Obama vinner Washingtons elva elektorsroster, men guvernorsvalet ar ar otroligt jamnt.

Om ett par timmar skall jag och en till forsoka ta oss in till demokraternas valvaka inne i Seattle. Vi hoppas att vi kan fa komma in. Det ar oppet for allmanheten men kommer kanske/sakert att vara fullsatt.

Ha det sa trevligt och forsok att halla ogonen oppna. Vi har borta har det litet enklare, for vi ligger nio timmar efter er. Klockan ar tio minuter i fyra pa eftermiddagen.

Nu haller vi alla tummarna for en (social-)liberal och inte neokonservativ president och en rejal demokratisk majoritet i kongressen.