Sunday, November 23, 2008

Skarpa

------------------------------

Bilden : Anthony Giddens, arkitekten bakom tredje vägen. Typ, Socialdemokratin måste acceptera stora skillnader. Finjustering av politik istället för radikala ideer.
--------------------------------
tankar finner du här! Danielssons Lakejer väjer inte för kritik :)

"Om socialdemokraterna och opinionen

... Vi kan vinna medelklassen utan att gå till höger. Det är tid att partiledningen inser det, för som det ser ut just nu står vi med en mittenpolitik och, snart, utan vare sig vänster- eller mittenväljare. Och så var det väl ändå inte tänkt?!"


Jag har länge skrivit om den poltiken som S i nuläget står för. Jag är trött på medelpolitiken och undrar när någonting nytt skall hända? Det är självklart att S anser att Lissabonfördraget är ok, det är i linje med nuvarande strategi.

Man kan sedan reflektera över Ekdals krönika i DN idag söndag och det faktum att han menar att Sahlin är mera moderat än Reinfeldt i vissa lägen. Han drömmer om någon sorts allians mellan S och M och med sinna socialliberala tankar är detta inte konstigt.
Om man skall vara bitter så kan man säga att trianguleringen är fullgjord.

(Jag sitter för tillfället på ett bibliotek i Nacka Forum , välldigt modernt med mycket fina datorer men det kostar pengar att boka ett grupprumm! Nya tider för biblioteken!)

Vi kan i samtiden skönja poltikens död och de stora partiernas stelhet. I framtiden kommer jag inte bli förvånad om det är två stora partier som slås mot varandra, som i USA och England.

Det handlar mera om finjusteringar för politiken än att se de problem som faktiskt finns. Att S så fundamentalt accepterat de liberala tankegodsen är inte bara skrämmande, utan visar hur mycket man kopierat från Anthony Giddens tredje vägen.

Poltiker i samma verklighet som vi andra

Vi kan i sammanhanget vrida om skruven ett par varv till och tänka oss att politikerna inte lever i samma verklighet som många andra. Det är alltså svårt för S politiker att förstå hur det är att ha knappa marginaler , när man själv bor i medeklassområden och själv är född in i den breda medelklassen.

Den gamla devisen om att ingenting nytt kommer hända om inte arbetarklassen själva gör någonting kommer sjungandes för mig. Visserligen för att man kan tänka sig att en bred medklass , som politikerna ofta tillhör, kan förstå hur människor med tuffa marginaler har det.
Själv tror jag det är mycket svårt att sätta sig in i andra människors liv, men visst, det kanske går!?

Avslutande flummeri

Vi går framåt
bakåt
lite hur som helst
vi går framåt
åt sidan
ja, lite var stans.
Gnuggar ögonen
och se, det är nya tider
nya tider
nya tider.

Vi går framåt
bakåt
ett steg fram
och två steg bak.

Med ena hjärnhalvan i framtiden
och den andra i dåtiden
undrar man
vilka nya makter kommer styra?
Det är nya tider, men samma gamla
ofrihet
ofrihet

No comments: