Friday, December 12, 2008

Guds vrede 2 - the story continues !


Countdown. Klimataktions kampanjsida.

" – Vi ser en försurning av världshaven som faktiskt har gått betydligt längre än vad vi trodde bara för något år sedan ... – Bara runt indiska oceanen är ungefär 400 miljoner människor direkt beroende av produktiviteten i kustområdet."
SR

Ja, det där lät ju inte så bra! Rapporterna numera är skrattretande nog av domedags karraktär hela bunten. Därför smilar jag när Reinfelt ( den gamla sköna marknadsfundamentalisten) citeras i DN när han säger " Nu är det en ödesstund för miljön" i förberedande möte för Köpenhamn
( som antagligen går åt helvete) inte konstigt. Det är poppis att använda stora ord och sedan resa med flygplan hem. Åk tåg!

Politik är att prata

För mig som är deppigt lagd när det gäller miljöfrågor är det intressant att språkligt analysera vad politiker säger. För GUD vad de pratar. Man blir helt till sig. Men GUD vad de inte GÖR någonting konkret! Det är helt fantastiskt vilken skillnad det finns mellan retorik och handling. Det är som man tror att politikersjukan gör att det kommer ut en massa ord och sedan raderas minnet.


Bilar- ni vet de där dumma sakerna!


Bilföretagen i USA som inte fattat att miljö är någonting bra ( Toyota HAR fattat) hålller på att gå i konkurrs ( JAA). Tja, om det inte vore för att ett par miljoner amerikaner får problem så är jag faktiskt bara glad. Mindre skit helt enkelt. Jag gäspar också kraftigt åt Sverige som har bilföretag som är köpta av amerikaner och som inte satsat rätt på ett tag. Frågan är om man skall punga ut miljarder för att skitiga saker skall finnas kvar?
Ja, om de blir miljövänliga! En betydande del av de 24 miljarderna borde alltså gå till att göra svenska bilar konkurrenskraftiga- alltså miljövänliga! Annars kan man lika gärna satsa på medicin där Sverige faktiskt är ledande på många områden. Eller gud förbjude, förbättra välfärden.

Domedagen - igen

"De globala utsläppen måste börja nå sin kulmen redan under kommande period, som omfattar åren 2013-17. Om inte det sker kan det vara försent att rädda våra samhällen undan farlig, okontrollerbar klimatförändring."

Det har alltså nåtts "tipping point" och sedan händer det en massa otrevligheter.

Klimataktion

No comments: