Monday, January 12, 2009

Krigets logik!( GÅ in på http://socialdemokraternaistockholm.blogspot.com och läs motionerna , samt kommentera! Inlägget innan det här.)

Bilden: En skola i Afghanistan. Utbildning är ett fundamentalt sätt för fattiga länder att komma ur sin fattigdomm. Det är genom utbildning människor växer.

Det är såhär man önskar att det kunde vara, en lärande elev som håller på att förändra sig själv, skapa kunskap som går att använda i praktiken; och i slutändan samhället. Tyvärr kan det också vara såhär..

Bilden: Barnsoldat i Afghanistan, ett annat land där helvetet är tätt inpå.

Jag är förbannad på väst... eller; NEJ, jag är faktiskt förbannad på hela **** världen! ( inklusive Sverige-neutralt-land-exporterar-till USA?!)

Såhär är det, vilket journalister kanske skulle behöva lära sig.


1. Krig är alldrig oblodigt. det går inte att precisionsbomba. USA försöke vid 1a kriget mot Irak påskina att man kunde använda precisionsbomber, vilket CNN villigt tog emot ( propaganda) efter ett tag visade sig att bomberna inte alls var precionsäkra.

2. Israel har såklart kalkylerat med ett stort antal civiala döda ( de är inga amatörer när det gäller militära aktioner...) i Gaza , men har ansett att det är viktigare att avväpna Hamas än att hålla sig med goda relationer med omvärlden och palestinierna.

3. I krig dör det alltid en massa oskyldiga; barn och kvinnor! Jag menar att Hamas väpnade gren borde insett att de skulle få bita i det sura äpplet efter att ha skickat över raketer mot Israel.


4. En speciell omständighet vilket gör aktionen i Gaza inte upprörande; utan totalt vansinnig är att det råkar vara en av de mest tätbefolkade områdena i världen. Skicka in lite misiller och soldater och vips, så kommer hundratals civila att dö.

5. Om västerlänningar åkte till flyktinglägren i Gaza och andra palestinska områden, kanske vi skulle förstå desperationen invånarna känner. Om du själv vill pröva; ät inget under ett dygn men framförallt får du inte dricka nått!

6. Omvärlden har accepterat att palestinier levt under fruktansvärda förhållanden; FN, Röda Korset, och andra aktörer har under lång tid pekat på den fruktansvärda situationen dessa människor lever i. Men det händer inget. För vi är rädda för att stöta oss mot Israel. Tala om galenskap...

Mänskligheten verkar alldrig lära sig, att krig alltid kostar mer än vad man tjänar.
Det känns som att man många gånger kommer få skaka på huvuder och undra hur människor mer makt tänker?

No comments: