Friday, February 6, 2009

Alliansen är en PR maskinKärnkaft och Centern...

Jag suckar när Maud deklarerar att C har på något vis ändrat ståndpunkt i kärnkraftsfrågan ( är de för nu?). Jag är dock tillräckligt intresserad av vad PR Alliansen håller på med, att jag gav bort min DN till en annan espresso surplande medelåldersman med palestinasjal; på stureplan. Nu sitter jag och inte arbetar med skolan, och med tanke på att jag inte kommer göra politisk karriär i SAP så är jag dumm som ett fån, som skriver en massa arga inlägg. Om jag la ner lika mycket tid på bloggande som på skolan skulle man bli proffessor.. men poltik är som ett gift; det är helt enkelt grymt skoj att skriva en massa inlägg.

Alliansen, trång i mitten?
Vilket parti har tjänt på Alliansen? Du får tänka i 1 sekund. Ja, rätt svar, moderaterna har tjänat på sammarbetet medans de andra förlorat. C som förrut var ett bondeparti, har blivit stureplans parti, som vinder kappen efter vinden. Folkpartiet har glömt socialliberalismen, som SAP börjar sakta ta över, och moderaterna har lagt till sig med oborligt språkbruk som arbetarparti. Men alltså inte Abetareparti, som SAP säger sig vara. Alla gosar i mitten och säg inte utopi när allting kanske slutar med att SAP står mot M. Alliansen är i praktiken redan ett parti, de andra följer bara efter.

SAP- radikaliteten är död på "högre nivåer"

Och så har vi SAP, som läsaren har märkt anser jag att strävan efter att inte vara radikal, retar gallfeber på mig. Tyvärr så är det logiskt. SAP var radikala i början av 1900 talet, blev sedan mindre radikala och slutade tvärt på 80 talet ett vara radikala. Det kan ha att göra med också den tendens att toppen köpte iden om kapitalismen som enda system, på 80 talet..

Det går inte heller rent praktiskt att vara radikal när man fjättrat sig vid ett utgiftstak. Pensionsöverenskommelsen är en annan härlig liberal "seger". Att börsen går upp och ner ville SAP inte fatta för ett par år sedan.. men vad händer nu, jo 400 kr mindre i fickan för pensionärerna nästa år. Leve kapitalismen..

Men hur tänker då alla sossar som är så liberala att de på 80 talet lika gärna kunde tillhört folkpartiet? Jo, man skall inte avskaffa kapitalismen utan utnyttja den maximalt. Alltså, många vill absolut inte ändra ekonomiskt system; endast reglera lite skatter och annat, så att det ser ut som att man kan klättra hur långt som helst, även om man är född i Bagarmossen.
Detta är en teknokratisk syn, snustorr, och grå.

Faktum är att man får vända sig till Syd Amerika om man skal hitta ledare som aktivt strävar efter en annan världsordning, där man vågar fråga sig om kapitalismen har ett slut.

Och kära vänner, allting börjar väldigt tidigt. Kontaknät och dissen av Marx börjar i tonåren och fortsätter sedan genom kommunalpolitiken, SSU etcetera.

Vi vill något mer
Problemet är att folk vill någonting mer. I folkdjupet finns en längtan efter ett samhälle där man tar bättre hand om varandra. Där det inte är konstigt att lämna tidningen till en okänd på ett cafe, prata med en hemlös som i desperation babblar en himla massa, när man frågar hur det går med tidningsförsäljningen. Ett samhälle där det är självklart att man stöttar varandra, inte för att själv tjäna på det främst, utan för att man lärt sig att det är viktigt att man lägger ner energi på andra; inte bara sig själv.

Och; det går inte att döda drömmar. Partieliten kan vilja bränna upp alla Marxistiska och post-marxistiska böcker som finns. 68 an kan göra hur många väljaranalyser de vill. Riksdagsmän kan lära sig att inte tycka själv utan att följa partilinjen, för vi med hjärta kommer att segra.

Ett rött hjärta ger sig inte.

No comments: