Wednesday, April 29, 2009

Borgs skattesänkningar leder inte till jobb!

Den borgerliga regeringen vann valet på att prata om jobben. Det visade sig, i kristider, vara vatten värt. Tvärt om ser vi att allt fler förlorar jobben och arbetslösheten kommer att nå extrema nivåer.

Den högeralliansens politik bygger på att skattesänkningar skall leda till jobb. Detta är sanslöst ineffektivt. Man har öst ut 85 000 000 000 kronor över Sverige i skattesänkningar och det mesta har som vanligt gått till de som redan har det bäst. Istället för låna till dessa skattesänkningar kunde man ha satsat på gröna jobb och satsningar i välfärden. Behöver jag lägga till det cyniska i att man dessutom har de monterat ned försäkringssystemen så att de som blir uppsagda går rakt ut i fattigdom.

Den Socialdemokratiska partitoppen (DN,SVD) har nu förstått att det är bättre att höja skatten och satsa på jobb. Tyvärr är man som vanligt allt för försiktig. Jag tror inte att man kommer våga höja skatten så mycket som jobbkrisen kräver. Man måte också lämna 90-tals politiken bakom sig och lämna budgettaket som sätter en borgerlig tvångströja på politiken. Istället kommer nu detta att lämpas över på kommunerna så att de behöver höja skatten. Jag är glad att man åtminstone har en bra mycket bätre politik än högeralliansen och jag tror att det kan gjuta hopp om framtiden till svenskarna.

SVD2, Aftonbladet

Andra bloggar om: , , , , , , ,


Andra bloggar om budgetmotionen:

Palm, Westlund, Högberg, Martin Andersson,

23 comments:

Petter said...

Javisst höj skatten! Marschera på mot 100% i skatt, när sedan befolkningspyramiden kantrar, höj till 200%. En vanlig arbetare betalar redan mer än 50% av sitt löneutrymme i skatt. Av 100 000 skapat går 30 000 i arbetsgivaravgift, 17 000 i inkomstskatt och av de pengar man får över går bort mot 25% i moms.

Anna said...

Det kan ju inte möjligtvis vara så att jobben minskat på grund av en global lågkonjunktur...

Anton Andersson said...

Tack för det räkneexemlet Petter. Jag vet redan vad jag betalar i skatt men någon kanske inte vet?

Befolkningsunderskottet löser vi genom invandring.

Vad är ditt alternativ?

Anton Andersson said...

Anna:
"Det kan ju inte möjligtvis vara så att jobben minskat på grund av en global lågkonjunktur.."

ehh jo?
Vi pratar väll om vad man skall göra åt saken eller? Tycker du som regeringen att Sverige bara skall sitta still i båten?

Kraxpelax said...

Nä precis. Skattesänkningar ger inga jobb. Varför? Därför allt försvinner i borgarnas madrasser varför stimulansen uteblir. Det VET Anders Borg. Han bedriver brutal högerpolitik av klassiskt märke. Inget annat.

Så till frihetskampen.

Hoppas inte för mycket på sånadär mailkampanjer och vad det nu är. Maktens herrar kan lugnt ignorera dem. De har klart för sig att den internetaktiva medelklassen skäller nog så högljutt, men bitas kan den inte.

Sedan gäller det att vara mycket vaken för politikens tvära kantringar. Det vi nu ser är hur Alliansregeringen mycket plötsligt framträder som det nakna tyranniets huvudkraft. Den sargade socialdemokratin börjar, rörigt och yrvaket, visa livstecken och gryende medvetenhet om hotet mot vår frihet och vår demokrati.

Med tanke på den ekonomiska krisen har medelklassen allt skäl till oro och pessimism. Det välstånd som finns räcker nu bara till de verkligt rika, som vill kompensera sig för storförluster på aktiemarknaden. Medelklassen har att se fram emot en omfattande proletarisering. Vi kastas en efter en ut i otrygghet och misär. Den gradvisa destruktionen av internet är monopolkapitalets metod för att lamslå medelklassen, med dess för Makten hotfulla grepp om nymedia.

För att vinna verklig kraft måste frihetsrörelsen alliera sig med den folkliga sociala rörelsen till försvar för välfärdssamhället. Det är av vitalt intresse för oss allihop med tanke på vår nya otrygghet. Vi måste göra oss av med vår naivitet och våra illusioner och börja kämpa på allvar, annars är det kört för oss. Och kom ihåg: att enbart sitta på internet och väsnas räcker inte långt.

Det gäller nu att sätta till alla klutar för bringa åstad ett opinionsras för våra tyranniska regeringspartier.

Samt att på allvar resa den radikala parollen:

SVERIGE UT UR EU.

Så ett par avslutande ord till alla fega wordpressbloggare m fl.

Bloggare med granskningsfunktion påslagen förtjänar ingen som helst respekt. Bloggarens avsikt är nämligen inte alls att stoppa fulinlägg - utan att censurera åsikter han inte gillar. DET HAR MAN JU SETT.

Det gäller sedan, och framför allt, att se över sin egen småaktighet. Samtliga system utom Blogger filtrerar bort mig, vilket ju är enbart löjligt, som vi ser. Vem är egentligen er huvudfiende: TYRANNIET - eller vidriga vidriga vidriga lilla trollet jag?

Och så ett par personanmärkningar. Skilj på moderater och moderater. Dendär jävla Kent Persson är bara en partihejduk av föraktligaste slag. Nu ska han sänka skatten, minsann. Vad är det - "ordning ochg reda i statsfinanserna", kanske? Vilket PRAKTARSEL!

*skakar bedrövad på huvudet*

Petter said...

Borgarnas madrasser =8-O Mer än (förhoppningsvis) halva folket är borgare och de flesta av oss kämpar också för att få det att tgå runt. Jag försörjer tre direkt och tre till med skatten. Skattesänkningarna har i vart fall inneburit att jag INTE överväger att byta till dom försörjdas sida. Jobblinjen är det enda raka.

Petter said...

Det är inte att göra något åt saken om man tar in mera skatt och spenderar pengarna på sånt som inte ger "riktiga" jobb. För att få en större offentlig budget måste flera människor arbeta i det privata näringslivet. Det är också orättvist att gynna vissa med utbildning och billigare arbetskraft äm andra som får betala fullt pris. Men de rosa kommunisterna har kidnappat ordet rättvist, jag föreslår att de i stället stavar det rätvizt, så att vi andra får ha kvar rättvist med ursprunglig betydelse.

Olah Örtengren said...

Exakt denna skattehöjarpolitik skapade massarbetslöshet under en global högkonjunktur mellan 2003-2006.

Hur stor misär denna politik skulle kunna skapa i lågkonjunktur vill nog ingen veta!

Anton Andersson said...

Petter:

Vadför skulle det inte ge riktiga jobb? Vilka jobb är riktiga i din bemärkelse? De jobb som skapas tx i moderaternas "jobbgaranti"?

"För att få en större offentlig budget måste flera människor arbeta i det privata näringslivet."
Fel. Man kan ha tillväxt eller höja skatten.

Som om överklass moderaterna skulle kunna kallas rättvisa. Vilket skämt!

Petter said...

Det kanske skulle kunna ge något riktigt jobb hos kursledare, men de allra flesta jobben är bara terapi.
Återigen, jobben måste skapas i privat sektor, det är det som är motorn. Skattehöjningsvägen ÄR stängd för all framtid. Man får inte in mera skatt utan mindre. Jag kommer aldrig frivilligt att ansluta mig till de försörjdas skara, hellre flyttar jag till Kina, där får man behålla betydligt mera.

Överklassnacket kan du spola. Vi sitter alla i samma båt OCH alla ror. Dessutom behöver man inte vara moderat för att tycka att hälften kvar borde åtminstånde vara min. Jag är inte moderat. (Det borde väl heta överklassmoderater, om man nu kan ha en överklass på 30%).

Anton Andersson said...

Olah Örtengren:

Det generellt belägg för att höga skatter skulle leda till lägre sysselsättning. Däremot kan man underbalansera budgeten för att öka sysselsättningen kortsiktigt. Det är det det jag föreslår.

Anton Andersson said...

Petter:

Jag tänker inte hindra dig från att åka och bosätta dig i Kina om du vill det. Om du tror att det är bättre så varsågod.

Jag är fullt medveten om att alla moderater inte är överklass men det är överklassens parti. (och alla ror INTE)

Jag tycker du är ute på hal is om du säger att det bara är jobb i privat sektor som är riktiga jobb. Ett litet tips. Säg inte det om du hamnar på sjukhus för då kanske du inte får någon riktig operation. =)

Det verkar inte som du har förstått sossarnas vår motion eftersom det handlar om utbildning och "riktiga" jobb. Detta sprider sig sedan med positiva effekter till den privata sektor du tycks älska. Så fungerar ekonomin.


Om du inte är moderat vad är du? FP?

Anonymous said...

Det ska vara sossar till att stolt slå sig för bröstet för en politik som vi vet skapade massarbetslöshet och ett rekordstort utanförskap mitt under en mångårigt brinnande global högkonjunktur 2003-2006! Brutalt arrogant, sossar!

Anton Andersson said...

Vår politik har skapat värdens genom tidernas högsta sysselsättning och en låg arbetslöshet under mycket lång tid. Vi misslyckades 1993-2006 och har därför delvis en ny politik.

Föresen kör ju moderaterna delvis på sossepolitik också! Arbetsmarknadsutbildningar mm. (kolla moderaternas budget) Borg och Littorin vet att den fungerar!

Anna said...

Nej, alla "ror" ju inte, bara de som faktiskt arbetar.

Men lös för all del arbetslösheten med utbildnings- och praktikplatser, det ser ju åtminstone bra ut i statistiken!

Petter said...

Det där med överklassens parti tycker jag bara är löjligt. Menar du att det skulle vara bättre om överklassen rösta ännu mera höger? Dessutom klassbegreppet är passé. Vi är alla medborgare, och i vart fall de flesta ror (sorry Anna).

Ja sa inte att alla jobb i offentlig sektor inte är riktiga jobb, men att privata sektorn är motorn. Tänk dig ett samhälle med bara offentliga jobb. Åh, jag glömde, det är ju ert långsiktiga mål.

Jag påstår helt frankt att det inte var pga av såssepolitiken som Sverige var rätt hyggligt vid pass '75 - '80 utan trots.

Jag påstår också att regeringen gör fel som kör in på arbetsmarknadsutbildningens väg. Den leder ingen vart och om den skulle ha gjort det, så hade det varit illojal konkurans mot de som själva får betala sin utbildning. Kanske i en framtid att man kan ha ett sätt att själv fondera för framtida utbildning.

Anton Andersson said...

Anna:

Sant.

Så Wallenberg, finanswalparna, och akteklippare och andra moderater kan ju inte räknas dit. Tyävrr verkar det vara så att i det kapitalistiska samhället så tjänar man mer pengar desto längre bort från produktionen man är.
Kontentan. Wallenberg eller Falkengren ror minst och tjänar mest. Arbetaren ror mest men tjänar mist.

Peter:

Klass är grundläggande. År utanför Stockholms innerstad så ser du skillnaden. Det handlar om klass. Läs forskningen så ser du att det handlar om klass. Livslängd, lön, påverkan.
Vakna!

Petter said...

Jag heter Petter.

Wallenberg och finansvalparna får nog 17 jobba, säkert 60 - 80 timmar i veckan. Men roddarna kanske bara räknas om arbetet är fysiskt. Men man kan faktiskt bli trött av att arbetat med hjärnan också.
Aktieklippare och andra moderater, det borde sammanlagt bli minst 30% av befolkningen och monotont växande.

Jag var längre till vänster när jag bodde i Stockholm, men jag har vuxit upp sen dess. Vilken forskning? Såssebetalda specialbeställningar? (Tramsforskning är en av de saker vi kan spara in på). Klasstillhörighet om den fanns vore frivillig numera, det är bara att studera.

Anton Andersson said...

Sorry

Petter skall det vara.
Petter:
Den tramsforskning vi kallar samhällsvetenskap (bla sociologi, folkhälsovetenskap mm). Känner till att ni som är höger vill lägga ned forskning. Ni tycks ju inte gilla sanning.

Om allt är frivilligt Petter. Varför tjänar du över 100 gånger mindre än en direktör. Har du inte studerat ordentligt? Hur länge ska jag plugga för att bli riktigt rik?

Och när det gäller utbildningen så är det också lättare för vissa klasser (medelkass). Hjälp hemma, förebilder etc påverkar.

Du verkar vara en hederlig jobbare Petter. Misstänker att du blivit lurad av kapitalet till att tro att du tjänar på samma politik som dem...

Petter said...

Inte särskilt många som tjäner hundra gånger det jag tjänar, men det är inte det som är det viktiga. Hellre ett ojämnt fördelat välstånd än ett jämnt fördelat armod.

Kaptitalet som du kallar det består till 97% av hårt arbetande företagare som gör samhället en stor tjänst som ger sysselsättning till många.

Om man tog alla Wallengergs pengar så skulle det ändå inte bli mycket per person, men det skulle kosta många arbetstillfällen.

Jag tycker att det är hemskt att inte fler reagerar på att en städerska eller ett vårdbiträde får behålla i vart fall hälften.

Anonymous said...

Det finns ett inbyggt förakt för rikedom hos vänstern. Hur ska de då kunna bygga välstånd i Sverige? Det går inte.

Den borgerliga regeringen bekämpar fattigdom - inte rikedom!

Petter said...

Jag trodde att det var en pokerbluff, inte kan dom väl egentligen tro att ny fastighetstaxering och förmögenhetsskatt skulle ge annat än nya väljare från v och kanske mp.

Anton Andersson said...

"Den borgerliga regeringen bekämpar fattigdom - inte rikedom!"

Vilket nonsens. Vad har du fått detta ifrån? Inte en enda hederlig bedömare kan väl påstå detta?