Thursday, April 30, 2009

Lågkonjunktur slår mot fattiga förorter!


Jag har läst i dagens ekonomi del i DN att det blir tuffare för människor som bor i fattiga områden, än för de som bor i rika. Tyvärr har jag inte kunnat hitta länken på DN.se. Poängen är dock ganska klar; eftersom att det blivit tuffare att vara sjuk och arbetslös i dagens Sverige, så slår detta såklart mot socioekonomiskt fattiga områden. Vi kommer om nuvarnade system finns kvar, antagligen med stor chans att se förorter som blir ännu mer fattiga, än vad de redan är. Detta kommer leda till fler bränder och oro. Alternativet är att man från Regeringens håll försöker att hindra utvecklingen- ghetto utvecklingen som sker. Ungdommar i fattiga områden kommmer inte erkänna att de är fattiga, men statistisken talar sitt tydliga språk- måna unga är fattiga och har inte en chans att flytta även om det skulle vara bra för dem och familjen.

Vi är alltså på väg mot ett Sverige, som innebär permanent social och ekonomisk oro. Problemet är att detta inte är ekonomiskt eller humant.

LO har insett detta, SAP och vänsterpartiet har insett detta. Hur länge det tar innan Regeringen inser detta är dock oklart.

4 comments:

Petter said...

Javisst, och åtgärderna är naturligtvis att alla tjänar lika mycket och att bostäderna lottas ut.

Dagge said...

Och lösningen är?

Knappast statliga bidrag utan riktiga jobb så att människor kan försörja sig av egen kraft på sin egen lön.

För i grunden vill alla jobba.

Petter said...

Helt rätt Dagge, men man tror ju att betonghäckarna menar mera alla ska vara försörjda. Jag tycker det är skamligt att inte vårdbiträden, barnmorskor och biblitekarier har hälften kvar. Fel att inta alla har hälften kvar.

Petter said...

Eg är bilden skitbra, det är dom som är på gränsen mellan RIC´H och POOR som pröjsar helt enkelt därför att 100% i skatt inte funkar!