Wednesday, May 6, 2009

Vi vill ha apoteket kvar!

Oppositionen är tydliga mot regeringen. Vi vill ha apoteket kvar. Detta tycker jag är mycket positivt. För oss som bor i förorter eller på landet är inte bättre utan sämre service att vänta efter en avreglering. Desutom väntas ökade kostnader för såväl staten som för den enskilde. Det är starkt att Socialdemokraterna lämat de nyliberala "sanningarnas" väg. Därför är jag glad för detta:

-Om vi får väljarnas förtroende kommer vi att riva upp beslutet om avreglering av apoteksmarknaden. Den borgerliga regeringen slår sönder ett väl fungerande apotekssystem och låter miljarder kronor rinna iväg i ökade läkemedelskostnader. Svensk sjukvård har inte råd med det, säger Ylva Johansson (s) och vice ordförande i riksdagens socialutskott.

– Vi vill redan nu skicka en tydlig signal till de företag som tänker köpa apotek att det är en osäker affär. Vi kommer att förändra villkoren för att säkra skattebetalarnas inflytande. Regeringen bär ansvaret för den här situationen eftersom den vägrat gå med på en bred överenskommelse. Apoteket blir en konfliktfråga i nästa valrörelse.


Så bedriver man kraftfullt opositionsarbete!

Skriv på detta upprop.

Media: DN, Aftonbladet
Bloggar: Lundh

3 comments:

Anonymous said...

Sossar som står upp och hand i hand för gamla kommunistiska sätt att bedriva verksamhet. Varför blir jag inte förvånad?

mikael_g_mattsson said...

Anonymous:
Bli inte förvånad, bli glad! Nu visar nämligen oppositionen sin rätta sida och det kommer att visa sig i mätningarna.

Sakfrågan är ju självklar. Det fanns en väl fungerande apoteksmarknad 1970 som sossarna förstatligade pga av ideologiska skäl. Samma glåpord som nu slängs mot regeringen när dom gör samma sak.

Att vi sedan är det lämnar Kuba och Nordkorea kvar i kategorin "statliga apotek" är inte en dag för tidigt.

Klart att SSU Stockholm inte fattar detta. Dom bor ju storstad och tycker väl att tillgängligheten är rätt okej. Dessutom har dom tillgång till Sveriges ENDA dygnetrunt öppnade Apotek.

Anton Andersson said...

Mattson.

Titta på norge. Om du vill värna glesbyggden så ha apoteksmonopolet kvar!