Sunday, June 7, 2009

Därför kryssar jag Anna Hedh (S) idag!

EU är ett projekt skapat av eliten för att genom att sätta marknades främst integrera Europa. Detta måste man förhålla sig till när man går och röstar idag. Lissabonfördraget stärker detta EU utan att åtgärda dess grundläggande problem som är den inbyggda högerpolitik som ligger i själva fördragen.

Därför väljer jag idag att kryssa Anna Hedh. Hedh är både tydligt vänster och strukturellt men konstruktivt EU-kritisk. Hennes syn är att EU i framtiden skall få mer av mellanstatlig karaktär och att länder skall kunna ansluta sig de delar man vill vara med i och avstå andra.

Anna Hedh har bakgrund som fritidsasistens och har jobbat mycket med människor med alkoholprblem. Jag tror det är med bakgrunden av EU:s liberala alkoholpolitik som hennes kritik startade. Hon har hjärtat på det rätta stället försvarar människans hälsa och rätt istället för EU och marknaden. Här kommer några skäl att kryssa Anna:

  1. Anna är en pålitlig EU-kritiker - den enda av 220 socialdemokrater i parlamentet som röstade nej till Lissabonfördraget
  2. Anna tar strid för en solidarisk alkoholpolitik - utsedd till årets parlamentariker i hälsofrågor
  3. Anna kämpar för arbetares och konsumenters rättigheter - ska vi ha en inre marknad ska den regleras
  4. Anna står emot Bryssels gubbklubbar - arbetar för jämställdhet och mot sexslavhandel
  5. Anna arbetar för ett fritt Palestina - motsatte sig EU:s isoleringspolitik som bidrog till Gazakonflikten
Få har drivit kampanj för anna eftersom många som stödjer henne är emot personvalet. Tyvärr riskerar hon därför att falla bort trots att hon har stort stöd.


Om Valet:
SVD1, SVD2, DN,
HBT-sossen, Löwdin, Björn Andersson,

Andra bloggar om: , , ,

6 comments:

Enn Kokk said...

En utmärkt analys av skälen för att man ska kryssa Anna Hedh!

Jag har själv röstat på henne.

Hansbaer said...

"Anna är en pålitlig EU-kritiker - den enda av 220 socialdemokrater i parlamentet som röstade nej till Lissabonfördraget"

Just därför ska jag inte rösta på henne...

Nima D-T said...

"Anna är en pålitlig EU-kritiker - den enda av 220 socialdemokrater i parlamentet som röstade nej till Lissabonfördraget"

Just därför röstade jag på henne.


Det är dock synd att Anna inte har fått den uppmärksamhet hon har förtjänat. Trots att hon har betraktats som toppkandidat, så har man inte från centralt håll biståt henne särskilt mycket. Det är klart det går sämre i sådana fall!

Catti Ullström said...

Jag kryssade Anna av ungefär samma skäl som du Anton. Och till det vill jag tillägga att hon är en smart och skarp socialdemokratisk politiker med en skarp vänsteranalys av såväl EU som politiken. Vi behöver fler sådana.

Catti Ullström said...

Och ps.

Trots att kampanjen inte var så stor så är vi uppenbarligen många som slutit upp o kryssat.

Anton Andersson said...

Ja det verkar så. Håller tummarna!