Friday, June 5, 2009

Vi föds goda ...


men sedan verkar vi glömma varandra!? Jag var i Göteborg för ett tag sedan, hos min syster och kampanjade även med GSHF. Där kom vi in på att även människor som i vuxen ålder är onda eller inte bryr sig om andra; har i sin barndomm varit "goda". Vi männskor föds antagligen alla goda, barn bryr sig om andra och har känsla för gemenskap. Kompisen skall ha det bra.

Någonstans tappar vi bort tanken på att alla människor skall ha det bra- vi fnyser åt den hemlöse, den psykiskt sjuke, alkoholisten etc...

Men det kunde ha varit du. Glöm inte det. Det kunde visst ha varit du..

Igår delade jag ut rosor, och de som blev i särklass gladast var ett par "pundare".
Inte för att jag tror att de går för att rösta, de fiskar snarare efter ett skjut, men det kändes rätt att inte bara gå ifrån dem för att de hamnat fel i samhället.

Hur mycket kostar inte dessa männniskor i pengar? För att inte tala om att det är en frukttansvärd människosyn att låta slitna människor gå runt likt spöken.

Jag köper inte att det har sig själva att skylla. Människan är god.

Man är socialist för att man har den naiva önskan att alla skall ha det bra. Inte för att man tror att det är enkelt att göra om det kapitalistiska samhället, som lämnar vissa efter.

-----
Jag skriver inlägg
spyr ut mina tankar
på en blogg
där folk är
trötta på
mig.
cirkel,
cirkeln går igen.
Winnebäck går i hörlurna
min granne spelar datorspel.
Jag skriver inlägg
i bristen på lugn och ro.
Hösten
Sorgen.
Känner vändningen på
väg.
Sömn.

No comments: