Thursday, August 27, 2009

Offentlig sjukvård mer effektiv?
Svaret är JA!

Läs Esbati inlägg här.

" Länder som har hög andel offentlig finansiering använder mindre pengar till sjuk- och hälsovård. Samtidigt har de inte färre sjukhussängar eller praktiserande läkare. Däremot betydligt lägre barnadödlighet."

Om vi tänker på USA där den nya sjukvårdsreformen antagligen kommer att vara totalt urvattnad, så är det intressant att man ka argumentera för offentlig sjukvård genom empiri! Det vi kan säga är att USA skulle ekonomiskt tjäna på att ha ett system som i Europa, för att inte tala om att de 40 miljoner amerikaner som inte har försäkring skulle inkluderas. Ett samhälle som har en väl fungerande sjukvård är ett bra samhälle!

PS. angående förra inlägget. Jo, tyvärr Catti det finns en tendens att på internet skriva vad som helst, hur som helst! Det är såklart inte fel att debattera "tufft"; men det finns en gräns för vad som är konstruktiv kritik och vad som bara är skitsnack! Detta är dock inget nytt, och vi kommer nog få leva med att internet till en viss del är en sophög. Det är en fin gräns mellan att skriva inlägg som är kritiska med sakinnehåll, och att i hetten häva ur sig vad som helst. DS.

No comments: