Thursday, September 10, 2009

Nu har regeringens hemliga plan kommit fram: Lönesänkning!

Så har regeringens plan som de så länge försökt mörka kommit fram i ljuset. Internt dokument visar att de vill sänka lönerna.

Kolla in expressen.

I aftonbladet om att svenskarna vill ha höjd skatt. Notera att frågan är principiell och gäller höjd skatt. Hade man dessutom ställt det mot ökad välfärd hade nog ännu fler varit positiva. Som frågan är ställd tycker jag heller inte att det är konstigt att många svarar att de bara vill höja för de med högre inkomster. Detta kan ju tolkas som det fördelningspolitiskt starkaste alternativet. Svenskarnas besked är klart och oreserverat: Mer jämlikhet.

Andra bloggar om: , , ,

Även på alliansfritt, ClasKrantz

4 comments:

Anonymous said...

Okej, jag förstår att ni griper efter varje litet halmstrå för att kunna angripa regeringen.

Då ska jag avslöja en hemlighet:
Även om "reservationslönen" skulle bli något lägre finns ingen självklart koppling till att den disponibla inkomsten skulle bli lägre.

I nuläget är det precis tvärtom där den disponibla inkomsten ÖKAR oavsett om reservationslönen skulle minska något. Det är följden av jobbskatteavdraget, vilket alltså innebär att lönekostnaderna minskar samtidigt som folk har mer pengar över.

Det är med andra ord en vinna-vinna-utveckling men helt uppenbart för svår för vänstersympatisörer att förstå.

OCH om Aftonbladets SIFO om skatterna så framgår det också att alla kan tänka sig något högre skatt om det går till välfärden - Men ingen vill betala.

Med förmögenhetsskatt och annat jobbsabbande driver (S) 100-tals kanske 1000-tals miljarder ur landet i syfte att få in (kanske) 6 miljarder till staten.

Det räcker ju inte ens till en tiondel av alla sossarnas löften.

Anonymous said...

som jag läste diagrammet var det 3% som ville höja skatten...

arnold

Anton Andersson said...

Hej

Två saker som högern inte verkar kunna förstå.
1.Ja eventuellt ökar den disponibla inkomstden för låginkomsttagare. Samtidigt tyder väldigt lite på att det blir så med tanke på att hela alliansens politik riktar in sig på att sänka lönerna.

2. Även om den disponibla inkomsten ökar så minskar statens intäkter pga sänkt skatt. Den offentliga sektorn är starkt omfördelade så att de med låga inkomster, oftast arbetarklassen, blir vinnare.


Du som läste diagramet som att bara tre procent vill höja skatten bör läsa igen. Man kan tolka det som att tre procent vill höja skatten förs sig själv men betydligt fler vill se en allmänt höjd skatt.

För att vara tydlig.

Högerns politik suger och Sverige går mot den högsta arbetslösheten på 86 år. Lämna över rosenbad NU!

Malin Hanson said...

borgarnas politik ar trakig och fantasilos. nu hittar vi pa nat nytt va. palla.