Friday, October 23, 2009

Dela på föräldraförsäkringen!Egentligen är det inte så svårt, i en teoretisk värld är det ganska solklart att delning av föräldraförsäkringen är det bästa- långt bättre än en tredelad!

Poängen är att vill man ha ett jämställt samhälle så kan man inte ha det så att kvinnor är mera hemma med barnen när de är små. Män skall också ta ansvar för barnet.

Det är klart att man kan säga att tredjedels modellen är ett steg på vägen, men varför inte gå ändå fram? Varför nöja sig med någonting som är sämre än vad som kunde vara?

I framtiden kommer man antagligen skratta åt att vi "moderna" människor hade så svårt för att dela rakt av, man kommer förundras över de argument som fördes varför det inte skulle vara delat.

Förhoppningsvis lever vi i framtiden i en mera androgyn värld, där människan inte klassas stenhårt i man eller kvinna. Jag skulle personligen uppskatta att få leva i en sådan värld, där det till exempel är OK för män att visa känslor - och vara känsliga. Då kanske det inte är så konstigt att säga att båda människorna skall ta ansvar- lära sig ta ansvar för sina barn!

Det är kanske en utopi att tro att människor kommer leva helt jämställt, men bara för att det är ett mål som är som att titta på stjärnorna, behöver inte detta innebära att vi stänger ögonen på en gång.

Ty drömmar kan bli sanna...

5 comments:

Gryningsräd said...

Vad är det för fel på att familjerna får bestämma själva? Att varje familj får sätta sig ner själva och diskutera igenom vad som passar bäst för deras familj? Att beroende på jobb, karriärläge, vilja att göra karriär och vilja att vara hemma bestämmer hur dagarna skall delas upp?

Anton Andersson said...

Individualisera!

Gryningsräd said...

Anton:
Vilket individualisera menar du? Det finns den nysvenska, vänstersättet som betyder "dela på det 50/50" eller så finns det liberala - vilket betyder att människor får välja själva.

Anton Andersson said...

jag menar att försäkringen skall vara knutet till en vuxen. Alltså dela lika om det är två föräldrar.

Gryningsräd said...

Anton:
Så du tycker alltså inte att familjen själva skall bestämma över sina familjedagar?