Monday, November 23, 2009

Björklund och piskan

I följande artikel i Aftonbladet skriver Olle Svenning bra om det nuvarande kravpartiet och vi-dem folkpartiet.

Olle Svenning skriver

"Björklund, lockad av den europeiska borgerlighetens framgångsrika spekulationer
i underförstådd främlingsfientlighet, gör skillnad mellan människor med invandrarbakgrund. Det finns de onda, de som bränner och kastar sten i Rosengård och så finns det de goda, som allas vår drottning och Zlatan, av Björklund placerad på Balkan. Zlatan spelade en gång fotboll för den lilla föreningen Balkan; han växte upp i Rosengård. Ett område dit polisen, enligt Björklund, bör bege sig med batong och hand i hand med språkkontrollanter.
"

Artikeln är inte riktigt stringent, Olle Svenning har försökt att få med lite för mycket. Men citatet är intressant för jag tror de flesta skulle hålla med om att Folkpartiet genom major Björklund har denna åsikten.

Problemet är att det finns inget vi-dem, det finns bara ett vi. I grunden finns det bara en jord, och några miljarder människor som försöker att finna en säker plats i en tumultartad värld. I de ekonomiska, och miljömässiga kriserna, söker vi efter syndabockar, och vi glömmer lätt att vi själva är en del av problemet. Det är inte bara "dem" långt borta som är problemet.

Den nya världen handlar om att skapa samhällssystem som är ekonomiskt och ekologiskt hållbara. Vi bör vara skoningslösa mot oss själva, och fråga oss: - Hur kan jag förbättra världen genom dagliga handlingar?

Franska revolutionen ekar, frihet, jämlikhet, broder/systerskap!

1 comment:

Kraxpelax said...

Oh så vackert sagt.

Uppdatering: Hotet från Israel!

- Peter Ingestad, Solna