Saturday, November 28, 2009

" Jag vill inte bli mobiliserad"

Jag orkade tillslut inte. Vid seminariet om media och vänstern vid Socialistiskt forum springer jag ut ur salen och sätter mig på toaletten. Det som får mig är att brista är Daniel Suhonens redogörelse kring varför LO och SAP inte vill satsa pengar på media.
Om du undrar vad exakt som får mig att mer eller mindre köra över fem personer som sitter ner, kan du ju prata med Daniel Suhonen.

Det starkaste ögonblicket under Socialistiskt forum, är annars när återigen Daniel Suhonen redogör för när sin pappa som vid ett balkongsamtal säger att han inte orkar bli mobiliserad längre; han säger :

- Jag vill inte bli mobiliserad längre!

Tro fan. Tänker jag. Varför skall man kämpa för någonting när resultatet är konstant ökad ojämlikhet?

Jag skriver detta i en lägenhet med pumpande radio. Som tur är har har jag ingen whisky, annars skulle jag hälla i mig hela flaskan. Anledningen är att Socialistiskt Forum för mig väcker mycket starka känslor. På en liten plats finns det hundratals människor som på allvar vill kämpa för ett samhälle där vi behandlar andra som vi själva vill bli behandlade, med respekt, med värme, omsorg. Helt enkelt ett samhälle med trygghet, istället för rädsla.

Jay Z skriker ut sin röst ur radion, och jag tänker en sekund vilken radikal rörelse musik kan vara.

Åsa Linderborg som också sitter i panelen frågar innan jag rusar ut att det måste finnas nåt syfte med att SAP och LO inte vill starta en tidning? Svaret hinner jag inte höra förrens jag räddat mig själv från att totalt brista.

Förutom "galningar" som jag, är Socialistiskt Forum ett tillfälle för nya bekantskaper, dialog, tankar som bryts. Mitt problem är samhället. Jag och det så kallade samhället kommer inte överrens, vi är djupt oense om vad som är bra för människor.

Socialistiskt Forum är syret för dig som kämpar för ett annat samhälle.

Människor som jag, som snart har slutat att tro på att den ekonomiska och ekologiska globala kriserna skall lösas, är Socialistiskt Forum en plats där ett svart hjärta får syre.

Det handlar inte längre om att hoppas

Det handlar om att kämpa.

Tillsammans är stark.

Nu måste jag skriva en dikt på min sida, läs här.

No comments: