Sunday, November 29, 2009

Öka takten, Socialistiskt Forum i vår?

Medan pianomusiken smeker mitt inre, mitt kaffe ryker i köket. Sitter jag i min enrummare och snurrar tankar. Snurrar tankar som jag gör när de inre striderna förbytts mot krigsuppehåll. När det äntligen är lugnt inombords.

Mitt förra inlägg var ganska negativt. Idag tänkte jag vara mer positiv.

När jag reflekterar över Socialistiskt Forum , tar bort mina personliga stormar; så märker man vilken kraft som finns! Ja, vilken kraft det finns att människor möts.

Mitt förslag är därför att Socialistiskt Forum, kokar några liter till kaffe och planerar in någonting tills våren. Det behöver inte vara exakt samma koncept, men jag tror att det är viktigt att öka mötesplatserna. Vänstern behöver mötas, stötas och blötas.

Medan världens ojämlikheter mellan väst och öst, består. Kan vi bara kontinuerligt likt kapitalisterna produktiviteten, öka de mötesplatser som finns.

Att mötas är helt centralt för att skapa någonting nytt.

När jag satt på tunnelbanan igår, ledsen över att jag inte var starkare. Satt det en mörkhyad man framför mig. Tanken slog mig att klimatkriser kommer slå hårdast mot de fattiga i öst, att den rika världen kommer shoppa loss än mer.

Det är ett "krig" mellan kapitalistklassen och arbetarklassen, mellan öst och väst.

Förnärvarande är det kapitalisterna och väst som vinner.

Vi får hoppas att maktbalansen ändras.

Att människor vaknar upp från sina söta drömmar, där livet handlar om att konsumera ännu en pryl. Ett samhälle som redan fått klimatet att flippa ur.

En liten klimatdikt här.

No comments: