Monday, January 11, 2010

Reinfeldts pressekreterare i bjasskandal

Edvard Unsgaard pressekreterare till Fredik Reinfeldt skrev följaande i sin facebookstatus

"tycker invandrare och invandrarföretagare är otroliga. Någon idiot hade i natt gjort det lite större behovet i vårt trapphus (och lagt sin halsduk där...). Jag ringde vårt städbolag som drivs av invandrare som på en halvtimme skickade över en ryska som städade och sanerade trappen. Det är arbetslinjen det, att på en halvtimme en söndag få fram en duktig städerska som gör ett fantastiskt jobb!"

Lite klassanalys kan vara på sin plats. Vem är det som torkar bajs i vems trappus och till vilket pris? Har alla möjlighet till denna snabba och utmärkta service?

Vi har idag en arbetsmarknad där folk skall vara stand by att rycka ut om chefen sms:ar att man behövs. Tusentals människor, företrädelsevis ungdomar och invandrare, måste vara flexibla och utan säkra anställningsvilkor och trygga löner. Ständigt beredd att rycka ut om det behövs att man på en söndagmorgon torkar bajs i någon rik mans trapp.

Jag menar inte att nedvärdea lokalvårdaryrket, tvärt om. Jag undar bara om det är ett gott samhälle för folkflertalet (arbetarklassen) att man skall behöva vara så tillgänglig och villig till arbete? Jag vet att det är bra för rika gubbar på Östermalm. De är ju de som lagat ihop denna illaluktande politik!

Andra om detta:

yttrandefrihet, ftw:
"Dock bör Unsgaard få en eloge för att som moderat ovanligt nog tala svenska och inte Schlingmannska, så att man till sist förstår vad borgarnas politik går ut på. Arbetslinjen innebär alltså att invandrare med en halvtimmes varsel, oavsett tidpunkt eller veckodag, ska kunna torka exkrementer åt de välsituerade klasserna. Logiskt sett borde det bekräfta den misstanke som grott sedan 2006, att "det nya arbetarpartiet" vänder sig till dem som har råd att ha pigor arbetande åt sig. "

Esbati skriver bra:
"Arbetslinjen innebär alltså att arbetslösheten ökar och jobbtryggheten dalar, samtidigt som det sitter invandrare på helspänn någonstans och väntar på att skickas ut på sådant de antas vara bäst på: snabbutryckningar till förmögna servicebehövande."

Bella:
"invandrare torkar bajs på nolltid",
Alliansfritt


SVD, Sydsvenskan,
Andra bloggar om: , , , ,

No comments: