Tuesday, February 23, 2010

Det kallas för orsak och verkan!

Oj, politiker och allmänheten reagerar att det fattas bostäder i Stockholm. Tja, om man inte bygger på 15 år och det flyttar in cirka 30 000 personer varje år så går det som det går, det kallar för orsak-verkan.

Oj, politiker och allmänheten reagerar när järnvägen havererar och SL inte kan få spårbunden trafik att gå. Återigen, herre gud, Sverige är näst (!) sämst i EU på underhåll av järnvägssträckorna. Näst sämst! Nä, då blir det inga problem när det blir 15- och massvis med snö. Eller är det fullständigt logiskt?

Orsak och verkan är bra att fundera kring! En annan klockren analys är att ju mer man skär ner på välfärden ju mer dras samhället itu. Det är också orsak-verkan!

Om du är uppe i 2 dygn så blir du trött. Om man inte låter Banverket få resurser eller om man inte bygger bostäder så blir utfallet logiskt.

Det handlar helt enkelt om att samhället måste se till att helt centrala funktioner såsom järnvägen har resurser som ligger lite över minimum än under minimum. Får då spelar man med för höga kort, och så någon gång så blir det kaos, och alla skyller på alla.

No comments: